Bønner med Bacon
Ingredienser:
3-400 g Optøede frosne grønne Bønner
150 g Bacon i tern eller skiver
1-2 Rødløg
3-4 fed Hvidløg
Olivenolie
Salt & Peber
Der kan endvidere tilsættes alle mulige andre krydderier, Timian, Oregano eller lign.
Star med at stege baconen på en middelvarm pande til det er gyldent, men det må ikke være helt færdigt, da det skal stege lidt videre med resten af ingredienserne. Tilsæt evt. lidt Olivenolie hvis baconen ikke afgiver nok fedtstof.
Hak løgene og hvidløgene i den størrelse du ønsker.
Put rødløg og hvidløg på panden og bland det med baconen. Hvis du ønsker at tilsætte andre krydderier - f.eks. timian, oregano, chili eller lign., skal det tilsættes nu.
Beklæd en bageplade med bagepapir, eller smør et ildfast fad med lidt olie.
Læg løgene på pladen og bag dem i ovnen ved 200° i ca. 45-60 minutter.
Server de bagte løg varme.
Steg bacon, rødløg og hvidløg indtil løgene er lidt klare (de må ikke være helt bløde), og tilsæt de optøede bønner på panden.
Lad blandingen stege på panden ved middel varme indtil bønnerne er helt gennemvarme.
Smag til med salt og peber og server blandingen varm som tilbehør til en kødret eller kylling.