Brændende Kærlighed
Ingredienser:
2 kg. kartofler (skrællet vægt)
ca. 50 g Smør
1-2 dl Mælk
Salt & Peber
Tilbehør:
(Tilbehøret kan varieres alt efter smag, så nedenstående er blot vejledende)
400 g Stegeflæsk
300 g Bacon
3-400 g Røget Spæk
3 Løg
Skræl kartoflerne og skær dem i tykke skiver. Put kartoflerne i en gryde, og dæk dem med vand.
Der skal IKKE salt i vandet!
Kog kartoflerne mens tilbehøret tilberedes.
Skær flæsk, bacon og spæk (eller hvad du har valgt) i tern.
Steg alle ternene gyldne på hver deres pande, eller i bradepander i ovnen ved 200° i ca. 30 minutter. Det er meget forskelligt hvor lang stegetid der skal benyttes, så hold godt øje, og sørg for at røre i det hele jævnligt, uanset om du vælger pandestegning eller ovn.
Når ternene er færdige, lægges de på fedtsugende papir.
Skær løgene i skiver og steg dem sprøde på en pande. Du kan med fordel bruge noget af fedtstoffet fra flæsk, bacon eller spæk, da det giver en god smag og sprødhed til løgene.
Kontroller at kartoflerne er kogt helt møre ved at stikke i den med en kniv.
Hæld vandet fra kartoflerne. Mos kartoflerne med en kartoffelmoser eller håndmixer - jeg kan bedst lide, hvis der er lidt struktur i kartoffelmosen, så jeg kører kun et par gange hurtigt med håndmixeren. Hvis man moser kartoflerne for længe, kan de nemt blive seje og klistrede.
Tilsæt smør, salt, peber og mælk. Det er meget forskellige hvor meget smør og mælk kartoflerne har brug for, så start med halvdelen af opskriftens mængde, og tilsæt evt. resten lidt efter lidt.
Smag til med salt og peber - der skal rimelig meget salt i, da kartoflerne er kogt uden salt, så det er vigtigt at smage til mange gange undervejs.
Varm kartoffelmosen godt i gennem og server med al tilbehøret og evt. et drys persille eller purløg.