Forårsgrøn Aspargessuppe

Ingredienser: 

  • 500 g Friske grønne Asparges

  • 1 stort Løg

  • 2-3 spsk. Smør

  • 6-8 dl. god Hønsebouillon

  • 1½ dl. Fløde eller Cremefine (kan udelades)

  • Salt & Peber

Pynt:

  • Bacon i tern

  • Brødcrutoner (se evt. opskrift HER)

Steg bacontern i en gryde til de er gyldne. Læg baconternene på fedtsugende papir og sæt dem til side. 

Bræk enderne af de grønne asparges og skær løg og asparges i grove stykker. 
Gem ca. 10 aspargeshoveder.

Smelt smør i en gryde og damp løg og asparges møre - de skal ikke tage farve. 

Tilsæt 5-6 dl hønsebouillon og gem resten af bouillonen. Kog under låg i 10-15 minutter, til asparges og løg er helt møre. 

Blend suppen i en blender eller minihakker lidt af gangen. 

Hæld suppen tilbage i den rengjorte gryde og tilsæt fløden og aspargeshoveder. Tilsæt mere bouillon hvis suppen skal være lidt tyndere.  
Lad suppen koge op og smag til med salt og peber. 

Server suppen rygende varm med stegte bacontern og crutoner, evt. som en lækker forret med et godt stykke brød eller som hovedret, hvor man også kan tilsætte kødboller eller stegte kyllingestykker.