Friterede Mozzarellakugler

Ingredienser:

  • 1 pakke Mini Mozzarellakugler

  • 2 Æg

  • 1 dl. Parmesanost (eller Parmesanlignende ost)

  • 2-3 dl. Rasp

  • Salt & Peber (og evt. andre krydderier til paneringen)

  • 1 l Olie til stegning 

Hæld mozzarella kuglerne i en si, så al væden er væk.
Dup dem herefter tørre med et rent viskestykke.

Pisk æggene sammen i en dyb tallerken og bland rasp og pramesanost i en anden dyb tallerken.
Rul først ostekuglerne i æg, og sørg for at hele ostekuglen er dækket af æg.

Bland rasp med parmesanost, salt og peber (+ evt. andre krydderier).
Tril herefter ostekuglerne i raspen første gang - sørg for at hele kuglen er dækket af rasp

Når ostekuglerne er trillet i rasp første gang, skal de dyppes i æg igen, og rulles i rasp en gang til.
Denne procedure sikrer, at der dannes et tykt lag uden på osten, så den ikke smelter ud i olien når de friteres.

Lad ostekuglerne hvile i køleskabet i 10-15 minutter, så paneringen får lov til at sætte sig.  

Varm olien op til 180 grader (olien er varm nok når den syder omkring træ-enden på en tændstik).
Put ostekuglerne ned i den varme olie i nogle minutter. Tilbered kun 4-5 stykker af gangen, da der skal holdes godt øje med dem.  Al osten kan smutte ud på et øjeblik, hvis der går hul på paneringen. 

Man kan se på ostekuglerne at de er færdige, når der kommer bittesmå ostebobler i paneringen, og så skal det gå hurtigt med at hive dem op af olien.
Læg kuglerne et øjeblik på et stykke køkkenrulle og server dem varme som en del af Tapas eller bare som en snack. Kun fantasien sætter grænser!