Hasselback Kartofler
Ingredienser:
1-2 Kartofler pr. person
Ca. ½ tsk. Smør pr. Kartoffel
Salt (gerne flagesalt)
Krydderier (put gerne andre krydderier på kartoflerne - f.eks. Timian)
Tænd ovnen på 200° alm. ovn.
Skræl kartoflerne og lav snit i kartoflen uden at skære helt igennem.
Smør en bradepande med smør og læg kartoflerne i - husk at sørge for, at der er lidt mellemrum mellem kartoflerne.
Læg en klat smør på hver kartoffel og drys med salt/flagesalt og evt. krydderier.
Jeg plejer at bruge en osteskærer eller kartoffelskræller for at få en tynd skive smør.
Sæt kartoflerne i den varme ovn, og lad dem bage i 45-60 minutter.
Kig til kartoflerne løbende. De er færdige når de er gyldne og møre inden i.
Server kartoflerne som tilbehør til kødretter - gerne sammen med en lækker kryddersmør eller dressing til at putte oven på den varme kartoffel.