Hasselback Kartofler

Ingredienser:

  • 1-2 Kartofler pr. person 

  • Ca. ½ tsk. Smør pr. Kartoffel  

  • Salt (gerne flagesalt)

  • Krydderier (put gerne andre krydderier på kartoflerne - f.eks. Timian)

Tænd ovnen på 200° alm. ovn.
Skræl kartoflerne og lav snit i kartoflen uden at skære helt igennem.  

Smør en bradepande med smør og læg kartoflerne i - husk at sørge for, at der er lidt mellemrum mellem kartoflerne. 
Læg en klat smør på hver kartoffel og drys med salt/flagesalt og evt. krydderier.
Jeg plejer at bruge en osteskærer eller kartoffelskræller for at få en tynd skive smør.

Sæt kartoflerne i den varme ovn, og lad dem bage i 45-60 minutter.
Kig til kartoflerne løbende. De er færdige når de er gyldne og møre inden i. 

Server kartoflerne som tilbehør til kødretter - gerne sammen med en lækker kryddersmør eller dressing til at putte oven på den varme kartoffel.