Kanelsnegle Muffins

Ingredienser: 

Muffindej: (12 stk.)

  • 250 g Mel

  • 50 g Sukker

  • ½ tsk. groft Salt

  • 2 tsk. Bagepulver

  • 2 dl. Mælk

  • 1 Æg

  • 50 g Flydende fedtstof (f.eks. Lurpak, Becel eller lign.)

Kanelremonce: 

  • 175 g Brun Farin

  • 40 g Flydende fedtstof (f.eks. Lurpak, Becel eller lign.)

  • 3 tsk. stødt Kanel

Glasur:

  • Flormelis

  • Vand

  • evt. Kakao, hvis du gerne vil have brun glasur

Bland alle de tørre ingredienser (mel, sukker, salt og bagepulver).

Tilsæt de våde ingredienser (æg, mælk og det flydende fedtstof)

Rør det hele godt sammen til en ensartet dej. 

Tag en ny skål og bland brun farin med kanel og flydende fedtstof. 

Tag halvdelen af kanelremoncen og put den i dejen.

Rør forsigtigt i dejen - der må meget gerne være striber efter kanelremoncen i dejen. 

Sæt en papirform i hvert hul i muffinsformen. 

Fordel dejen jævnt i alle hullerne.
Fordel resten af kanelremoncen på toppen af de 12 muffins.

Bag dem ved 200° (alm. ovn) i ca. 20 minutter.  

Hæld flormelis i en skål og tilsæt lidt vand.

Rør godt indtil der ikke er klumper. Hvis glasuren er for tynd, tilsættes mere flormelis, og hvis den er for tyk, tilsættes mere vand.

Tag de afkølede muffins og pynt dem med glasuren. 

De skønne kanelsnegle muffins er naturligvis bedst når de lige er bagt, men de kan sagtens holde sig 2-3 dage hvis de opbevares i en pose, eller anden lufttæt beholder.