Kartoffel-Porre Suppe

Ingredienser: 

  • Bacon i tern eller skiver

  • 2 Porrer

  • 2 store Bagekartofler (5-600g)

  • 1 Løg

  • 2 fed Hvidløg

  • ½ tsk. Cayennepeber

  • 2 terninger Knorr Oksebouillon

  • ca. 2 l Vand

  • Salt & Peber

Skær baconen i mindre stykker og steg dem sprøde i en gryde. Lad noget af baconfedtet blive i gryden.

Skær løg, porrer, hvidløg og kartofler i skiver/tern.

Put det hele i gryden, at lad det stege lidt i baconfedtet. 
Hvis det bliver nødvendigt at tilsætte mere fedtstof, kan du supplere med lidt olie (gerne olivenolie).

Tilsæt vandet, bouillonterningerne og cayennepeber.
Lad suppen småkoge, under låg, ved middelvarme i 15-20 minutter - indtil kartoflerne er fuldstændig møre. 

Blend suppen med en stavblender, eller alm. blender.
Smag til med salt og peber og lad suppen koge godt i gennem i et par minutter. 
Server suppen rygende varm, og server gerne et godt brød til.