Kødsauce

Ingredienser:

  • 500 g Hakket Oksekød  

  • 1 Løg

  • 2 Hvidløg

  • 1 Rød frisk Chili

  • 1 spsk. Paprika

  • ½ spsk. Basilikum (tørret)

  • 1 spsk. Oregano (tørret)

  • 1 ds. Tomat puré (140g)

  • 1 ds. Flåede/Hakkede Tomater

  • ca. 3½ dl. vand (brug dåsen fra tomaterne)

  • 1 terning Knorr Okse Bouillon  

  • Salt & Peber

  • Lidt Olie

Snit løg, chili og hvidløg fint, og lad dem stege lidt i olien - de skal ikke tage farve.

Tag løgene op og stil dem til side.
Brun kødet ved god varme - tilsæt ekstra olie, hvis det er nødvendigt - kødet må gerne tage lidt farve, da det giver ekstra smag til retten, men det må ikke brænde på.

Tilsæt løg, hvidløg, chili, tomatpuré, paprika, oregano, basilikum, bouillonterning, salt og peber oveni det brunede kød.
Rør godt rundt til det hele er blandet sammen. 

Fyld den tomme dåse fra tomater op med vand og hæld vandet i retten.  
Rør rundt og lad det hele simre i 1 times tid ved lav varme indtil kødsaucen ikke længere er "vandet". 
Hvis du har travlt, kan saucen koge ind ved højere varme i ca. 20 minutter - husk at røre rundt undervejs. 

Kødsaucen kan serveres med Spaghetti, Kartoffelmos, Kartofler, Gnocchi eller lign.