Krydrede kartoffelbåde
Ingredienser:
2½ kg. Kartofler
4-5 fed Hvidløg
1 spsk. Oregano
1 spsk. Basilikum
1-2 tsk. Knust Chili/Piri Piri
Salt og Peber
½ dl. Olie
Tænd ovnen på 200° alm. ovn.
Tag en stor frysepose eller skål og put hvidløg, krydderier, salt, peber og olien i posen.
Skrub kartoflerne grundigt, så skrællen også kan spises.
Skær kartoflerne i kvarte og put dem i fryseposen sammen med olie/krydderiblandingen.
Ryst/ælt posen så alle kartoflerne er dækket af olie og krydderier.
Hæld kartoflerne ud i en bradepande. Tilsæt evt. mere olie/krydderier, hvis det er nødvendigt.
Sæt kartoflerne midt i en 200° grader varm ovn i 45-60 minutter. Kartoflerne skal være gyldne og sprøde.
Tag en kartoffelbåd ud og skær den over, hvis du er i tvivl om de er færdige indeni.
Server de varme kartoffelbåde til kylling, kødretter, omelet eller bare som en snack med en god mayo til.