Krydrede kartoffelbåde

Ingredienser:

  • 2½ kg. Kartofler 

  • 4-5 fed Hvidløg  

  • 1 spsk. Oregano

  • 1 spsk. Basilikum

  • 1-2 tsk. Knust Chili/Piri Piri 

  • Salt og Peber

  • ½ dl. Olie 

Tænd ovnen på 200° alm. ovn.
Tag en stor frysepose eller skål og put hvidløg, krydderier, salt, peber og olien i posen.
Skrub kartoflerne grundigt, så skrællen også kan spises.
Skær kartoflerne i kvarte og put dem i fryseposen sammen med olie/krydderiblandingen.
Ryst/ælt posen så alle kartoflerne er dækket af olie og krydderier. 

Hæld kartoflerne ud i en bradepande. Tilsæt evt. mere olie/krydderier, hvis det er nødvendigt. 

Sæt kartoflerne midt i en 200° grader varm ovn i 45-60 minutter. Kartoflerne skal være gyldne og sprøde.
Tag en kartoffelbåd ud og skær den over, hvis du er i tvivl om de er færdige indeni.
 

Server de varme kartoffelbåde til kylling, kødretter, omelet eller bare som en snack med en god mayo til.