Pasta med Hakket kød & Tomat/Flødesauce

Ingredienser:

  • 150-200g Bacon i tern

    Kødblandingen:

  • 500 g Hakket Okse- eller Svinekød 

  • 1 tsk. knust chili

  • 1-2 tsk. Hvidløgspulver   

  • Salt & Peber

    Saucen:

  • 1 Løg i tern

  • 2 fed Hvidløg i tynde skiver

  • 1 Grøn Peber i tern

  • 1 Rød Peber i tern

  • 1 Frisk Rød Chili i tynde skiver

  • 1 dl. Tør Hvidvin 

  • 1 dåse Flåede eller Hakkede Tomater

  • 2 tsk. Oregano

  • 2½ dl. Fløde eller Creme Fine

  • 400 g Pasta (tørret vægt)

Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Jeg har her brugt nogle ekstra store pastaskruer, men man kan selvfølgelig bruge alle slags pasta. 

Steg bacontern gyldne ved middelvarme, og tag dem op når de er færdige. 
Lad fedtstoffet blive på panden.

Bland det hakkede kød med hvidløgspulver, knust chili, salt og peber. 

Smid det hakkede kød på den varme pande i baconfedtet. Det er meningen, at kødet skal blive til nogle rustikke "kødklumper", så der skal bare røres lidt rundt, uden at kødet bliver ligeså findelt som til kødsauce, men det er heller ikke pæne kødboller. 

Når kødet er brunet, taget det op af panden.

Svits løg, hvidløg og chili i fedtstoffet. Hvis der mangler lidt fedtstof, kan der tilføjes lidt olie. 

Når løgene er blevet lidt klare - uden at tage for meget farve - tilsættes hvidvinen. 
Lad det hele simre i 5-6 minutter ved middelvarme indtil det meste af hvidvinen er fordampet. 

Tilsæt den røde og grønne peberfrugt og lad det simre med i ca. 5 minutter yderligere.  

Tilsæt bacontern, det stegte hakkede kød, oregano og tomater og rør godt rundt. 

Tilsæt fløde/cremfine. Varm det hele godt i gennem og smag til med salt og peber.

Put de kogte pasta ned i den varme sauce.

Rør det hele sammen og varm hele retten godt i gennem. 

Server retten med det samme, og drys evt. med lidt ekstra oregano, parmesan ost og meget gerne et lækkert hvidløgsbrød.