Porre- Løg Suppe

Ingredienser: 

  • 1 pakke Bacon i skiver

  • 200 g Løg

  • 200 g Porrer

  • 2 fed Hvidløg

  • ½ frisk Rød Chili uden kerner (kan udelades)

  • 4 Laurbærblade

  • ½ tks. tørret Timian

  • 3 terninger Knorr Oksebouillon

  • 2 l Vand

  • Salt & Peber

Skær baconen ud i strimler og steg baconstrimlerne sprøde i en gryde. Lad baconfedtet blive i gryden.

Skær løg, porrer, hvidløg og chili i skiver. Hvidløg og chili skal skæres ud i meget tynde skiver.
Put det hele i gryden, at lad det stege lidt i baconfedtet.
Hvis det bliver nødvendigt at tilsætte mere fedtstof, kan du supplere med lidt olie (gerne olivenolie).
Lad det hele småstege 5-10 minutter indtil porrer og løg er blevet lidt bløde, men de må ikke tage farve.

Tilsæt nu alle krydderierne og rør det hele godt rundt.

Tilsæt vandet og bouillonterningerne og lad suppen småkoge ved middelvarme i 15-20 minutter.  

Smag til med salt og peber.
Tilsæt evt. nogle kødboller, melboller, kogte kartoffeltern, pasta eller andet godt, til at give suppen lidt mere fyld. Suppen må ikke koge efter der er tilsat boller. 

Server suppen rygende varm, og server gerne et godt brød til.