Stegt Flæsk med Persillesovs
Ingredienser:
3-4 Skiver Flæsk pr. person (stegeflæsk)
Persillesovs:
- 50 g Margarine
- 2-3 spsk. Mel
- ca. 1 l Mælk
- 1 stort bundt Persille
- Salt & Peber
Skær flæsket i ca. 1 - 1½ cm. tykke skiver.
Læg flæsket på en kold pande og varm den op til middelvarme.
Flæsket kan også steges i en 200° varm ovn i en bradepande.
Steg flæsket indtil det er gyldent og sprødt - vend flæsket jævnligt undervejs.
Hold flæsket varmt i en 125° varm ovn. mens persillesovsen tilberedes.
Smelt margarinen til sovsen i en gryde og tilsæt melet.
Rør godt rundt, indtil mel og margarine er helt samlet.
Tilsæt mælken lidt af gangen og rør godt, så der ikke er nogle klumper.
Lad sovsen koge godt igennem efter hver gang du tilsætter mælk for at fornemme tykkelsen.
Når sovsen har den rette konsistens, tilsættes hakket persille.
Kog sovsen rigtig godt igennem og smag til med salt og peber.
Server retten med kogte kartofler eller kartoffelmos.