Sweet Chili Nødder

Ingredienser:

  • 100 g Mandler 

  • 100 g Hasselnødder

  • 100 g Pecannødder

  • 1½ spsk. Smør

  • 2½ spsk. Rørsukker

  • 1 tsk. Paprika

  • 1-1½ tsk. Chilipulver

  • 1 tsk. Spidskommen

  • 2½ tsk. Salt (jeg bruger groft havsalt)

  • 7 spsk. Æblecidereddike 

Smelt smørret i en gryde.  

Hæld alle nødderne i gryden og rist dem i 5-6 minutter.

Tilsæt rørsukker og lad det smelte helt ved middel varme.

Når sukker er helt smeltet, tilsættes krydderier og salt. Rør godt rundt.

Tilsæt eddike, rør rundt, og lad eddiken fordampe.

Når eddiken er fordampet hældes nødderne ud på en bageplade beklædt med bagepapir.

Spred nødderne ud på bagepladen, og bag dem i en 175° varm ovn i ca. 5 minutter.

Lad nødderne køle af i et par minutter på bagepladen.
Herefter kan de serveres som en snack, som en del af Tapas.