Tomatsuppe

Ingredienser: 

  • 1  stort eller 2 mindre Løg

  • 2-3 fed Hvidløg

  • 140 g Tomatpuré (2 små eller 1 stor dåse)

  • 3 dåser Flåede eller Hakkede Tomater

  • ½ l Hønse- eller Grøntsagsbouillon (1 terning + ½l vand)

  • 1 spsk. tørret Oregano

  • 1 tsk. tørret Basilikum

  • 1-2 tsk. Chili/Cayenne (kan udelades)

  • 2 spsk. Olie (gerne en god Olivenolie, men Rapsolie eller lign. kan sagtens bruges)

  • Evt. lidt Sukker

  • Salt & Peber

  • Pasta eller Suppehorn (kan udelades)

Hak hvidløg og løg.

Varm olien op i en gryde og svits løg og hvidløg til de er blevet lidt bløde, de skal ikke tage farve.

Tilsæt nu alle krydderierne og tomatpuré og rør det hele godt rundt.

Tilsæt vand, bouillonterning og de hakkede/flåede tomater. Lad suppen simre under låg i ca. 15-30 minutter. 

Kog pastaen, hvis du ønsker at putte lidt pasta i suppen. 

Blend suppen i en blender, eller med en stavblender direkte i gryden.

Smag til med salt, peber og evt. lidt sukker.
Server suppen rygende varm, og server gerne med lidt pasta i og et godt brød til.